RECEPT DANA- KINDER KOCKE

  Ima li šta lepše od nedeljnog popodneva u pidžami, dok pijuckate svoju kafu ili čaj? Pa ako sve to začinite i nečim slatkim... Baš ova...


  Ima li šta lepše od nedeljnog popodneva u pidžami, dok pijuckate svoju kafu ili čaj? Pa ako sve to začinite i nečim slatkim... Baš ovako ga i mi provodimo, samo bez slatkiša, jer smo iste već odavno potamanili. Srećom na vreme smo ih zabeliežili aparatom i rešili da recept podelimo sa vama, jer su veoma pristupačni i jednostavni za pravljenje. Ako ste ljubitelj mleka u prahu i njegove arome kao što smo mi, sigurno ćete uživati u degustaciji ovih kolačica.


Sve što vam je potrebno od sastojaka je:Donji sloj:

- 150 grama šećera,
- 100 ml vode,
- 125 grama margarina,
- 50 grama čokolade,
- 150 grama plazme ili bilo kog keksa,
- 150 mlevenih lesnika (oraha, badema),
Gornji sloj:
- 200 grama šećera,
- 50 ml vode,
- 125 grama margarina,
- 200 grama mleka u prahu
- seckani lešnik za dekoraciju

Postupak:  Za tamni sloj na šporetu staviti vodu i šećer i kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati margarin i čokoladu. Kada se istope, dodati keks i lešnik. Mi smo dodavali još malo od keksa i lešnika jer nam se činilo mekim. Masu izliti u neku posudu dimenzija otprilike 20*25.

  Za beli sloj umutiti mleko u prahu sa margarinom, a na vatri ušpinovati šećer i vodu. Kada sirup bude gotov, postepeno dodavati u mleko u prahu i margarin i mutiti mikserom. Dobijenu smesu preliti preko tamnog sloja. Otaviti da se ohladi, pa seci po želji.

  Jednostavno i brzo. Ugodite sebi i ljudima oko vas ovakvim slatkišem. Jednom u nedelji, što da ne?
  
  Prijatno!

You Might Also Like

0 comments

Powered by Blogger.

Flickr Images