OREO CAKE

  Oreo je sasvim običan keks, ali u isto vreme jako neobičan. Pre svega zbog svoje popularnosti koju jedan keks može da ima. Kod nas...  Oreo je sasvim običan keks, ali u isto vreme jako neobičan. Pre svega zbog svoje popularnosti koju jedan keks može da ima. Kod nas ga u skoro svakoj radnji možemo naći odnedavno, dok je na američkom tržištu dostupan u raznim oblicima, bojama, desertima. Možete kupiti torte, kolače, sladolede i jos mnogo toga u kome je glavni sastojak oreo. Dok se u nedostatku istih za neki slatkiš morate sami potruditi, kao što smo mi. Najčešće se od njega pravi cheessecake, ali smi mi odabrali nešto drugacije. Kremasti kolač sa oreom. Veoma je jednostavan i brzo se pravi.

Ono što vam je potrebno za njegovu pripremu je:

- jedna velika kutija orea i

- jedno najmanje pakovanje

- 500 ml mleka

- kačika šećera

- vanila

- 6 kačika brašna ili

- kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake i kačika brašna

- 100 grama margarina
Da naglasim odmah da je ovo mala mera, koju svakako možete povećati u odnosu na vaše potrebe.

Postupak:

Odvojite keks od belog fila orea. Sameljite keks i pomešajte sa 30 grama istopljenog margarina. Dobijenu smesu utisnite u kalup/tepsiju. Dok pravite fil, ostavite koricu da se stegne. Za fil odvojite oko 100 ml mleka, a ostatak stavite da se kuva. Za to vreme pomešajte brašno/puding i šecer, pa dodajte vanilu i 100 ml hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada mleko počne da ključa postepeno dodavati ovu smesu u mleko i neprestano mešati dok fil ne dobije zeljenu gustinu. Skloniti sa šporeta pa dodati beli krem iz orea i ostaviti fil da se hladi. Kada se to desi margarin umutiti i dodavati fil. Mutiti dok ne dobijete gladak krem. Sipati ga preko korice.

Dekorisati izlomljenim oreom, pa u krug naredjati 5 komada orea. Secite, vadite, a i ne morate. Ako zelite, jedite iz posude, kako vam je sladje.Prijatno!

You Might Also Like

0 comments

Powered by Blogger.

Flickr Images