DIY for New Year/Christmas

  Još samo 5 dana do Nove godine! Da li spremni dočekujete predstojeće praznike? Da li ste okitili svoju jelku, da li ste dekorisali svo...


  Još samo 5 dana do Nove godine! Da li spremni dočekujete predstojeće praznike? Da li ste okitili svoju jelku, da li ste dekorisali svoj dom? Ili pak niste pobornik praznične euforije? Ukoliko je vaš izbor ovo drugo, onda možete preskočiti ovaj post, jer je on samo za one najvernije fanove ovog doba godine. A među njima smo i mi! 
  Ako nemate ideju kako ukrasiti dom za predstojeće praznike, pred vama je nekoliko ideja za to, kao i dva recepta za novogodišnji/božićni desert. 
  Za početak, evo jednog ekonomičnog a originalnog predloga. Ako kod kuće već nemate šišsarke, odite do prvog borovog drveta i ispod njega ćete sigurno naći ove ukrase koji su jako dekorativni. Možete ih išarati sprejom, temperama ili kao u našem slučaju, običnom belom farbom. Mogu vam stajati u nekoj činiji, lepi su i tako sami :).  Ali mi smo napravili ovaj veliki venac, koji smo dovršili zlatnim mašnicama. Potreban materijal, pored šišarka je i farba, karton isečen u obliku šupljeg kruga, lepak, materijal za mašnice.


  I nekoliko njih stavili u teglu.

  Drugi predlog je takođe venac. Ali ovaj je od prirodne jelke. Zapravo od njenih otpadaka. Pošto smo ove godine sami "pravili" prirodnu jelku, bilo je toga dosta, pa smo odlučili da napravimo nešto korisno. A i savršeno se uklopila uz vrata na koja smo ga stavili.  Treći predlog jeste sama jelka. Koja je bila retka kada smo je uzeli, pa je trebalo malo dorade, u vidu popunjavanja praznina granama, kako bi dobila volumen. Veoma je visoka, kao ona iz filmova, što nas mnogo raduje. Oduvek smo maštali o takvoj jelki. Neki od ukrasa na njoj su kupljeni a neki i napravljeni.


Ovaj ukras je DIY.


  Na sličnu foru se prave i ove jelkice, koje mogu stajati samostalno ali i ovako u nizu.


  Kao i ovi, koji pored ukrasa za jelku, mogu poslužiti i za ukrašavanje samog prostora. Za njih vam je potrebno: lepak na bazi vode, baloni, sunđer, kanap, igla. 
  Naduvate balone, ali ne do kraja, već odredite sami veličinu. Motajte kanap nasumično, pa sunđerom natopljenim lepkom ispipajte celu površinu balona. Ostavite da prenoći, pa ispucajye balone iglom, i vuala, vaši ukrasi su spremni.
  Poslednji predlog ide ispod jelke, ili gde god se vama ište. Mogu biti različitih veličina, u zavisnosti koje prazne kutije imate. Sve što vam treba je: Kutije, ukrasni papir, kanap, sisarke, grančice jelke, lepak, selotejp, makaze. Možete ih napraviti i samo sa kanapom.


  Što se poslastica tiče, ovo je zapravo jedna smesa koju pečete u različitim kalupima. Jedan za kuglof i drugi za mafine.

Sastojci:
- 250 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 4 jajeta
- ekstrakt vanile
- 250 grama brašna
- kašičica i po praška za pecivo
- malo soli
(ako volite malo mekše mafine, možete dodati i malo mleka)

Postupak:
Umutite maslac sa šećerom, pa dodajte jaja i vanilu a zatim brašno pomešano sa pecivom i solju. Izručiti u kalupe, pa po ukusu dodati neku kockicu cokolade ili kašičicu krema.  Ukrasiti po ukusu.
  Za kraj ovog posta, naš predlog za jedan comfort drink. Koji u sebi sadrzi domaći esspreso, iz french prese, što mu daje poseban šmek, preko koje smo stavili marshmallow bombone, kod nas poznate kao pena bombone.You Might Also Like

0 comments

Powered by Blogger.

Flickr Images