TOP 5 SERIJA

         Pozdrav svima! Danas sam rešio da vam predstavim neke od mojih omiljenih serija. Ja sam od onih koji više vole serije od film...

    

    Pozdrav svima! Danas sam rešio da vam predstavim neke od mojih omiljenih serija. Ja sam od onih koji više vole serije od filmova, jedini razlog je to što se toliko uživim u samu radnju da se baš smorim kada se film završi, a serija ipak imaju tu produženu priču. Ako ste osoba poput mene, nadam se da će vam se dopasti ono što imam da vam predstvaim, a iskreno se nadam da se ste neke od serija i gledali ( nemoguće je da niste).

1.  True Detective

    Dugo sam razmišljao koja mi je to baš baš omiljena serija, ta borba za samo presto vodila se između True Detective-a i Game of thrones-a. Kao što se da primetiti prevagnuo sam ipak na priču iz modernih vremena. Za sad postoje samo dve sezone ovog savršenstva, a kako sam saznao treba da se snimi i treća. Povezanosti između sezona ne postoji, svaka je priča za sebe, sa naravno i drugačijom glumačkom postavom. Prva sezona je ta koja me privukla na prvu loptu, iako sam u početku bio malo skeptičan, s obzirom na to da jednog od glavnih aktera igra Metju Mekonahi. No čovek je pokidao i objasnio da je nije magnet za žene u smešnim filmovima. Ako volite serije sa usporenom radnjom, odličnom glumom i pričama, ovo je pravi pogodak za vas.


2. Game of Thrones

    Ne znam da li uopšte treba da pričam nešto o ovom remek-delu. Serija je globalno popularna, gotovo da ne postoji osoba koja nije zaplovila Martinovim svetom. A ako baš ima onih koji nisu, neka zaplove što je pre moguće. Martin je, pa po mom mišljenju Tolkin na steroidima. Do sada je izašlo sedam sezona i realno ne zna se koja je bolja. Prvo pravilo za one koji tek kreću da gledaju je ne želite da imate omiljenog lika. Spletke, zavere, brutalne borbe, i naravno scene seksa, samo je ono što poboljšava ovu epsku priču. Postoje i knjige po kojima je i snimana serija, tako da ako baš ne želite da gledate seriju, bacite se na čitanje.

3. Stranger Things
   
    Netflixova serija koja izuva iz cipela. Odlično napisan scenario sa stvarno dosta protagonista, koji su odlično odradili posao. Serija je da kažemo mlada, pre par dana je krenula sa emitovanjem druga sezona, koja će nadam se premašiti uspeh prve. Naravno sve što ću vam predstaviti ovde, možete da nađete u “Zalivu gusara” gde je sve besplatno. Sifi priča smeštena u lepe osamdesete u USA.  E sad,  može da vam se desi, meni jeste, da krene da vas puca neka lažna nostalgija za vremenom u kome nisam ni živeo, elem ako ste odrastali osamdesetih znaćete da se prisetite mladosti.

4. Sense8

    Sense8 je opet netflixova serija, radili su je braća, sada već sestre, Vačovski, čiji ste rad mogli videti u klasicima kao što su Matrix i Cloud Atlas. Poznati su po tome što inspiraciju nalaze u sifi tematici, pa tako je i Sense8 u osnovi sifi serija. Iz naslova se može naslutiti da se radi o osam protagonista, čiji su životi i odluke itekako povezani. Uhvatićete sebe kako ste se udubili da ispratite neku nepetu scenu, a biće i slučajeva gde nećete moći da prestanete da se smejete. Stvarno sve preporuke za ovo ostvarenje, koje će nadam se nastaviti da se snima, jer otkako je izašla druga sezona, kruže priče da je Netflix otkazao dalju saradnju.

5. The Walking Dead

    Kao poslednja preporuka za gledanje nekad bude nešto opušteno, nešto što neće zahtevati neko produbljivanje. Serija se ovde našla igrom slučaja, kvalitet dijaloga, priča nije na nekom zavidnom nivou, ali je stvarno savršena za ubijanje vremena. Zombi apokalipsa koja hara svetom, međuljudski odnosi u svom tom rasulu, borba za opstanak, upravo su glavni segmenti ovog AMCog hita. Serija je inače radjena po istoimenom stripu. Za razliku od gore navedenih naslova ovaj ima najveći broj epizoda, i najveći broj snimljenih sezona, trenutno možete gledati osmu.


    Nadam se da vam se dopao moj izbor, i da će te ove hladne dane koji nam prethode iskoristiti da bacite oko na neke od ovih naslova, ako već niste. Ukoliko imate neki predlog, šta je valjano da se pogleda, pišite u kometarima. Pozdrav!

You Might Also Like

1 comments

  1. Super izbor! I meni je True Detective fave, i prva sezona je svakako bolja od druge :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Flickr Images