BUDUĆNOST GEJMINGA

        Razbijanje dosade u ovim hladnim danima najbolje je realno razbiti uz neku dobru da li multiplayer ili pak singleplayer igru....


       Razbijanje dosade u ovim hladnim danima najbolje je realno razbiti uz neku dobru da li multiplayer ili pak singleplayer igru. Ako ne igrate igre, vreme vam je da počnete.
Zaista mislim da ne postoji osoba koja nije čula za nVidia-u, firmu koja je slobodno mogu reći najbolji proizvođač grafičkih čipova. Upravo ta firma radi na razvijanju nove aplikacije koja nosi naziv “ nVidia GeForce now”. U pitanju je podizanje forme gejminga na mnogo viši nivo. Za pokretanje novih naslova potrebna je i ozbiljan podrška u vidu hardvera, što opet dovodi do ozbiljne novčane podrške. Ulaganje u jednu gejming zver, da bi bili “sigurni” par godina, prelazi cifru od hiljadu evra, što retko ko od nas to može da iskešira. Na scenu tad stupa nVidia-ina aplikacija, rad aplikacija zasniva se na tzv. klaud gejmingu. 


Prilikom pokretanja odredjene igre kroz geforce now, putem neta pristupate jednom od zverskih racunara, koji vrti i najzahtevniji naslov za vas. U praksi vama treba samo dobra internet konekcija i orinalna kopija igre. S obzirom na to da je aplikacija jos uvek u beta fazi, geforce now podržava igre samo sa vaše steam biblioteke i igre sa blizzardovog battle neta. Ovo je definitivno najbolja vest za one koji ima slabe konfiguracije, i koji nemaju sredstava za nešto bolje. Sve ono što pratite na youtubu i twitchu a želeli bi da igrate, sad je pravi trenutak. Naravno kada pokrenete igru, ona će raditi na maksimalnim podešavanjima, koja su već predefinisana. Takođe svaka igra koju želite da igrate pre startovanja nema potrebe da se skine i instalira, aplikacija će to uraditi za vas. Zaista zvuči neverovatno, ali tako je.E sada jedna recimo mana, geforce now sada mogu da skinu i probaju samo korisnici apple tj. mac računara. Gejming na meku je teško zamisliv, jeste moguć, funkcioniše ali windows je ipak mama gejminga. Sada je tome stvaljena tačka. Na sajtu nVidia-e, videćete da za pokretanje mora da se ispoštuju neki od uslova, a to su da povezivanje sa računarom treba da bude preko mrežnog kabela, da minimalna brzina interneta treba da bude 50mbt, i da ruter treba da radi na 5 ghz, a ne na 2.4 ghz kao što je kod većine nas slučaj. Međutim sve ovo što su naveli nije baš tako tačno. Igram se preko ove aplikacije već neko vreme, a ne ispunjavam nijedan od gore navedenih stavki, tako da ako ste željni dobrog gejmpleja, ovde je link ka aplikaciji, a u nastavku pogledajte razultate koje sam dobio u par igara, a koje nikako ne bi mogle da se vrte na mom macbook-u. 

Counter Strike: Global Offensive:

Overwatch:

Fortnite:

Uživajte!

You Might Also Like

1 comments

Powered by Blogger.

Flickr Images